Oncologie Netwerk Rheden-Dieren

“Kanker heeft invloed op veel levensdomeinen, wij helpen u bij het managen van uw project : Balans in uw leven.”

ACTUEEL

Het belang van bewegen met kanker

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van bewegen op het herstel en de behandeling van kanker. Heel belangrijk, want hoe meer kennis er is, hoe beter. Wat houdt een beweegprogramma bij kanker in.

De inzichten over bewegen bij kanker zijn nog jong: een paar jaar geleden zou het advies nog zijn voldoende rust te nemen tijdens je behandelingen. Maar er komt steeds meer bewijs voor het feit dat bewegen juist belangrijk is voor het slagen van je behandelingen, je herstel en het verminderen van aanhoudende vermoeidheidsklachten.

Wat betekent dit voor u als patiënt: durf je vragen te stellen over wat je bij jezelf voelt en niet vertrouwt of niet begrijpt. Sowieso omdat vertrouwen in de behandeling die je krijgt en de klik met de trainer bewezen van invloed zijn op de kans dat je het programma afmaakt en de kans dat het tot resultaten leidt. Hoe meer jij zelf gelooft in waar je mee bezig bent en hoe beter je je lichaam in beweging leert kennen, hoe groter de kans op resultaat. Daarnaast is elk lichaam anders. Al helemaal tijdens en na kanker. Want zoals met alles wat over kanker gaat, geldt ook voor bewegen dat iedereen wel in iets de uitzondering op de regel is. Elk behandelplan als gevolg van kanker is anders, en de gevolgen en bijwerkingen ook.

'Bewegen met kanker, wat vertelt de beweegspecialist met kennis over kanker:

·       hoe je een lichaam ondersteunt dat van voor af aan moet beginnen

·       hoe je een lichaam ondersteunt dat kankerbehandelingen ondergaat

·       hoe je een patiënt kunt leren feedback te geven over hoe het met zijn lichaam gaat

·       welke klachten je kunt verwachten en wat je daartegen kunt doen. 


E-mailen
Bellen