Oncologie Netwerk Rheden-Dieren

“Kanker heeft invloed op veel levensdomeinen, wij helpen u bij het managen van uw project : Balans in uw leven.”

Fysiotherapie Miriam Donders FMD+
Oedeemtherapie en littekentherapie
 


Fysiotherapeuten spelen een cruciale rol in de hulpverlening aan patiënten die een medische behandeling voor kanker (hebben) ondergaan, o.a. bij het omgaan met de gevolgen ervan, zoals vermoeidheid, deconditioneren, musculoskeletale aandoeningen en lymfoedeem. Fysiotherapie in de oncologie heeft de afgelopen 10 jaar veel vooruitgang geboekt.  De rol van fysiotherapie in de oncologie, bevat onder andere training bij (ex)kankerpatiënten, oefeninterventies gericht op het verminderen van de bijwerkingen van de oncologische behandeling, en de fysiotherapeutische behandeling van musculoskeletale aandoeningen ten gevolge van de medische behandeling. De beperkingen kunnen zich voordoen in het dagelijks leven, sport en/of werkzaamheden. U kunt hierbij denken aan oedeem (aanwezigheid van vocht), verminderde beweeglijkheid, pijn, littekens, vermoeidheid en een disbalans tussen activiteiten en aanwezige energie. Deze klachten kunnen verbeterd worden met een persoonlijk revalidatie/herstel- programma. Dit kan zowel individueel als in een oncofit-groep. Binnen ons team zijn o.a. de specialisaties oedeemfysiotherapie en oncologie fysiotherapie aanwezig. 

Movetek
Therapeutisch elastische kousen (steunkousen)


Movetek is gespecialiseerd in het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische steunkousen voor benen, armen en het gehele bovenlichaam (de zgn. thoraxbandage). De kousen beperken zoveel mogelijk de negatieve gevolgen van vaat- en lymfeproblemen en gaan vochtophopingen tegen. De kousen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Daarnaast heeft Movetek ook andere, zelfstandig te gebruiken, compressie hulpmiddelen in het assortiment, die de zelfredzaamheid vergroten. Deze kunnen naast of in plaats van de elastische kousen gedragen worden.
Therapeutisch elastische kousen en overige compressie hulpmiddelen worden verstrekt op basis van een verwijzing van uw (huis)arts.

Ergotherapie Dieren e.o.
Ergotherapie 


Hoe werkt een ergotherapeut?
In het eerste gesprek wordt uitgelegd wat ergotherapie inhoudt en worden de problemen, die u ondervindt in het dagelijks handelen besproken.
De ergotherapeut onderzoekt wat de oorzaken zijn van de problemen en welke mogelijkheden er zijn om de problemen op te lossen.
Samen met u wordt er vervolgens een plan van aanpak gemaakt. 


Psychosociaal therapeut

Rouwverwerking

Praktijk Hooyman biedt psychosociale begeleiding op maat, voor wie er alleen of samen even niet uitkomt. Ik ben gespecialiseerd in verlies- en rouwverwerking en ondersteun u en uw naasten. Daarbij worden gesprekstechnieken en creatieve werkvormen ingezet. Iedereen is uniek en maakt elk proces op zijn eigen manier door. Samen zoeken we naar de meest passende manier om weer verder te kunnen.
Ik bied u ‘een oog dat meekijkt, een oor dat meeluistert en een hart dat meevoelt’.


De Beweegcoach

Bewegen is gezond voor iedereen. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om een geschikte sport of activiteit te vinden. De beweegcoach kijkt naar wat je leuk vindt, wat je kunt en zoekt daar een passende beweegactiviteit bij. Wij zijn de stok achter de deur om je programma te blijven volgen en de adviezen in praktijk te brengen.

Wat doet de Beweegcoach?

De beweegcoach, voor volwassenen en ouderen

  • Gratis persoonlijke begeleiding
  • Passende beweegactiviteiten
  • Gezonde leefstijl 

Wanneer kom ik in aanmerking?

Ervaar je fysieke beperkingen in je dagelijks leven? Of ben je van plan je leefpatroon te veranderen door meer te bewegen of anders te eten? Beantwoord je één of meerdere vragen met ‘ja’, maak dan een afspraak met de Beweegcoach.

 Buurtzorg Rheden

Een frisse kijk op thuiszorg

Goede zorg thuis vereist een professionele en toegewijde belangstelling voor de persoonlijke situatie van de cliënt. Zo snel mogelijk inspelen op zorgvragen, samen oplossingen zoeken, grotere problemen voorkomen. Buurtzorg levert deze professionele zorg, regelt de zaken eromheen en zorgt ervoor dat iemand zelf kan blijven beslissen over wat er nodig is. 


E-mailen
Bellen